De meest populaire elektrische auto’s

De elektrische auto wordt steeds populairder. Steeds meer grote automerken steken geld en energie in de ontwikkeling van elektrische auto’s. Dat is goed voor het milieu en dat maakt elektrisch rijden steeds aantrekkelijker. Ben je benieuwd wat de meest populaire elektrische auto’s zijn van dit moment? In dit artikel vertel ik je er meer over. Wil je meer weten over elektrisch rijden of ben je geïnteresseerd in het laten plaatsen van een laadpaal voor jouw elektrische auto? Op de website van Engie vind je meer informatie.

Tesla

Als je denkt aan elektrische auto’s, dan denk je natuurlijk aan Tesla. Het Amerikaanse Tesla (voorheen Tesla Motors) werd opgericht in 2003. Sinds 2004 is Elon Musk, na een grote investering, hét gezicht van Tesla. Tesla staat voor innovatie en het aantal Tesla’s in Nederland is in de afgelopen jaren fors gegroeid. In Nederland zijn parkeerplaatsen te vinden vol met laadpalen voor Tesla’s! Met name de Tesla Model S en Tesla Model 3 zijn erg populair. Laatstgenoemd model kwam vorig jaar pas uit en is de meestverkochte elektrische auto van 2019.

Beschik je zelf over een elektrische auto van Tesla en ben je bijvoorbeeld op zoek naar een laadpaal voor Tesla Model 3? Kijk dan eens op de website van Engie.

Nissan Leaf

Naast de modellen van Tesla, is ook de Nissan Leaf een erg populaire elektrische auto. De Nissan Leaf is een ruime auto en voor steeds meer Nederlanders – vooral gezinnen – is dit de ideale auto. De Nissan Leaf is, naast het feit dat deze zo ruim is, erg populair door haar betaalbaarheid. De prijs-kwaliteit verhouding van dit model is erg goed en het is dan ook niet voor niks dat we de Nissan Leaf anno 2020 veelvuldig op de weg zien rijden.

BMW i3

Het laatste model dat ik in dit artikel wil behandelen is de BMW i3. De BMW was enorm populair in 2019, zó populair zelfs dat deze in de laatste maanden van 2019 vaker werd verkocht dan de Tesla Model 3. BMW is natuurlijk al jarenlang een populair automerk en de i3 is voornamelijk zo populair door haar grote actieradius. Na slechts 3 uur opladen kun je er meer dan 300 kilometer mee rijden! De verwachting is dat de i3 ook in 2020 veelvuldig zal worden verkocht.