Het gastvrije Limburg

Wat te doen in Limburg

De regio Limburg staat bekend om zijn gastvrijheid, lekkere eten en mooie cultuur. Maar de vraag is er wat te doen in Limburg is overbodig, want er is meer dan voldoende te doen. Als er een regio is waar ze weten wat genieten is dan is het Limburg wel, in Zuid Limburg met zijn heuvels die je nergens anders in Nederland ziet. Maar ook de prachtige grotten en een dagje winkelen in Maastricht horen er natuurlijk bij, wandelen en fietsen in de prachtige natuur. Je eigen vervelen in Limburg is niet aan de orde.

Welk gebied in Limburg?

Ben je een liefhebber van heuvels dan kun je niet om Zuid Limburg heen, even denk je dat je in het buitenland bent beland. Rond Valkenburg is het populairste gedeelte voor de toeristen, in het centrum van het plaatsje kun je lekker eten en drinken op een van de vele terrasjes. In de omgeving heb je ook diverse parken waar je op vakantie kunt gaan, maar ook wanneer je een kampeerder bent zit je in de regio goed. Wandel lekker door de sfeervolle straten van Limburg heen, voor kinderen is er ook zeker wat te doen in Limburg.

Wat te doen in Limburg

Lekker eten in Maastricht

De hoofdstad van Limburg is Maastricht, als je ergens lekker wilt eten dan moet je in deze stad zijn. Een perfecte stad om een dagje uit te gaan, in de zomer is de sfeer er heerlijk met de vele terrasjes die je er vindt. Voor lekker eten en drinken ben je op de goede plek, dat is hier namelijk op iedere hoek wel te vinden. Natuurlijk kun je hier ook lekker carnaval vieren, het is er nog gezelliger als in Brabant. Sittard is ook een leuke plaats om naartoe te gaan, het is de derde grote stad die Limburg kent.